Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Петър Куленски,

...
 Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Петър Куленски,
Коментари Харесай

Петър Куленски: Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ-СДС

 Това разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание Петър Куленски, заместник-председател на ПГ " Продължаваме Промяната " (ПП).

 

Куленски акцентира, че съставянето на държавно управление е значимо предвид на законите, които би трябвало да се одобряват по Плана за възобновяване и резистентност, както и за закона за държавния бюджет.

 
Костадин Костадинов: Няма да има държавно управление в този парламент

" Надяваме се да бъде формирано държавно управление, само че както сме декларирали, ние няма да подкрепим държавно управление с първия мандат на ГЕРБ-СДС и ще останем в съпротива ", увери Куленски.

 

Относно диалозите с " Българска социалистическа партия за България " Куленски разяснява, че когато вторият мандат пристигна при тях, ще бъде призован Национален съвет на " Продължаваме Промяната ", който ще вземе съответното решение. Депутатът напомни, че са оповестили 16 целта, по които ще работят в този парламент.

 

" За нас е доста значимо да има бюджет за идната година, тъй че чакаме служебното държавно управление да понесе отговорност и да внесе в Народното събрание подобен бюджет, по който ние да работим ", добави депутатът. По думите на Куленски измежду тези 16 целта са ограничения за подкрепяне на бизнеса и жителите, както и битката с корупцията, която е главен приоритет за Политическа партия, посочи Българска телеграфна агенция.

 

На въпрос за обособяването на парламентарна комисия по конституционни въпроси, която би могла да се окаже " заден вход " за прекосяване към президентска република, Куленски уточни, че от " Продължаваме Промяната " са декларирали поддръжката си за конституционни промени. " Смятаме, че такива промени са наложителни, тъй че ние сме подготвени да отидем на диалози с останалите политически сили. Не считаме, че форматът президентска република стои на дневен ред ", сподели депутатът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР